Om meg

 

Knut Erling sykler i Botswana i 2010

Knut Erling sykler i Botswana i 2010

Han kom til verden i skimetropolen Trondheim i 1962.  Han har hatt stor interesse for idrett, og en stor utferdstrang hele livet. Første ”voksenfilm” på kino sett med foreldre, var filmen fra fotball-VM 1970! Han var en meget habil autografjeger, i alderen 10 – 14 år, og var kjent for gode forberedelser før autografer skulle skaffes. Dro til byen og gjorde research rundt hotellet Kontinental, dagen før New York Cosmos skule spille mot et forsterket Vålerenga lag i 1976, og fikk tak i autografen til Pele! Av andre godbiter har han Mohammed Ali, Bjørn Borg og Carl Lewis, men verdsetter autografen til Tom Lund høyest, da han har vært en trofast LSK-fan hele livet.

Spilte fotball som liten, og fikk av uforståelig grunner med seg ett år på Strømmen A-lag, før reiselysten grep han og verden måtte utforskes. Han har reis mye i verden, fra han la ut på sykkeltur i Danmark som 14-åring, sammen med en kompis. Når han India, vil det bli land nr. 70 han har besøkt, hvorav han har syklet i 38 av dem.

Interessen for fotball og geografi har vært stor, og han har fått med seg 4 VM i fotball, Spania 1982, Mexico 1986, Italia 1990 og Sør-Afrika 2010, hvorav han så finalen i 1986 og 2010. Går alt vel i India drømmer han om å få oppleve fotball-VM i Brasil 2014.

I hele sitt liv har han brukt  kr. 1000 til innkjøp av bil, en Fiat 850 Super Saloon, som ble benyttet som russebil i 1981, men han har brukt vesentlig mer på sykler og motorsykler!

Bodde alt for mange år på Kringsjå Studentby, men rakk å lese et par bøker,  før arbeidslivet tok han.  Da han er ganske barnslig av natur, har arbeid med barn og unge gjennom livet passet han godt!

I 1997 ble minner fra sykkelturer i barndommen vekket til live, og siden den tid har flere sykkelritt blitt gjennomført og mange land besøkt på sykkel.  Etter å ha vært innom samtlige av Norges I9 fylker på sykkel, måtte verden utforskes. Så i 2008 skulle formen testes, da han la ut på en sykkeltur fra Istanbul i Tyrkia til Beijing i Kina, og fulgte den gamle handelsruta Silkeveien gjennom  Sentral-Asia, og besøkte spennende  land som diktaturstaten Turkmenistan og fjellandet Kirgisistan. Ankom Den himmelske freds plass i Beijing etter 9440km., og turen tok 110 dager.

Ettersom formen ikke var så verst , startet han høsten 2009 alene på Nordkapp med Kairo i Egypt som mål. Selv etter flere skumle hundeangrep nådde han sitt mål etter 6700 km. på 100 dager. Og når man først befinner seg i Kairo, hva kan være mer naturlig enn å fortsette på en utfordrende og spennende sykkeltur gjennom Afrika til Cape Town i Sør-Afrika? Især når det finnes en organisert tur med andre syklister, arrangert av det kanadiske selskapet Tour d’Afrique. Etter  å ha syklet 11 380 km. gjennom 10 land i Afrika, nådde han Cape Town i mai 2010 etter 120 dager.

Vinteren og våren 2014 tar han mål av seg å sykle India rundt, med start i Katmandu i Nepal.